” ”

Case: Arjasmaa Yhtiöt sitouttaa työntekijät vakuutuksilla

Arjasmaa Yhtiöt ostaa perinteikkäitä perheyrityksiä ja sitouttaa työntekijät vakuutuksilla.

Jos perinteikkään yrityksen tarina uhkaa päättyä jatkajan puutteeseen, apuun saattaa rientää raisiolainen rakennusyhtiö Arjasmaa. Arjasmaa Yhtiöt perustettiin vuonna 2013 ja nykyisin se omistaa jo neljä rakennusalan yritystä.

Arjasmaa Yhtiöt on erikoistunut hankkimaan perheyrityksiä, joilla on vahva identiteetti ja hyvä asiakaskunta. Toimitusjohtaja Kimmo Arjasmaa korostaa, ettei ostettavia yrityksiä sulauteta emoyhtiöön: emo tarjoaa tukea ja turvaa, mutta yrityksillä on mahdollisuus pitää kiinni hyviksi todetuista tavoista. 

Yksi onnistuneen hankinnan edellytyksistä on se, että ostetun yrityksen osaajat eivät karkaa pois. Terveysturvan kaltaisilla vakuutuksilla on tärkeä rooli siinä, että osaajat pysyvät yrityksessä.

– Tavoitteenamme on olla rakennusalan paras työpaikka, ja teemme sen eteen paljon töitä. Vakuutuksilla on tässä iso rooli. Haluamme tarjota työntekijöille mahdollisimman kattavan turvan, jotta he pääsevät tarvittaessa hyvään hoitoon. Työntekijät ovat oikeasti arvostaneet tämänkaltaista turvaa.

Kaiken kaikkiaan palkkalistoilla on hieman yli sata ihmistä ja liikevaihto kasvaa noin 50 miljoonaan euroon. Työntekijöistä huolehtiminen näkyy vetovoimassa. 

– Olemme palkanneet vanhempia ja kokeneita sekä nuoria suoraan koulun penkiltä, mikä mahdollistaa oppipoika-kisälli-tyyppisen yhteistyön. Työntekijät ovat ottaneet vakuutusasiat tyytyväisinä vastaan. 

Henkilöstön tyytyväisyyden huomaavat myös asiakkaat

Kimmo Arjasmaalla on vankka kokemus rakennusalalta. Tutuiksi ovat tulleet muun muassa Senaatti-kiinteistöt, ISS Proko ja Rakennustoimisto Laamo. Oma yhtiö oli Kimmo Arjasmaan unelma jo pikkupoikana, sillä molempien vanhempien puolella on rakentajia.

Nyt unelma on toteutunut ja yhtiö kasvaa suunnitellusti. Yhtiön muodostaa nykyisin Arjasmaa Oy, Rakennustoimisto Laamo Oy, Rakennusliike Kemppe Oy ja Rakennus Oy Isotalo.

Iso emoyhtiö pystyy tarjoamaan yrityksille käytännöllistä selkänojaa, jolla parannetaan entisestäänkin hyvämaineisten yritysten kulttuuria. Yrityskulttuurin säilyttäminen on tärkeää, sillä kaikki neljä ostettua yritystä ovat yli 30-vuotiaita.

– Emoyhtiö voi rakentaa pieniä juttuja, joilla henkilöstön hyvinvointia parannetaan. Ne voivat liittyä vakuutuksiin, henkilöstörahastoihin tai vaikka yhteiseen veneeseen.

Arjasmaa sanoo, että asioiden tekeminen henkilöstö edellä näkyy asiakastyytyväisyydessä.

– Työhyvinvointipäiviin osallistutaan mielellään. Yhteinen tekeminen lisää yhteishenkeä sekä lähentää johtoa ja työntekijöitä, minkä ansiosta voimme reagoida nopeasti mahdollisiin kehityskohteisiin työmailla ja toimistoissa.

Vakuutusyhtiöltä Kimmo Arjasmaa toivoo erityisesti aktiivisuutta.

– Kun muutoksia tulee, niistä on hyvä keskustella yhdessä. Vakuutusasioissa, kuten henkilöstöhallinnossakin, parhaat ratkaisut löytyvät avoimen keskustelun kautta.

Nainen istuu kahvilan terassilla huolettomasti Terveysturva turvanaan.
Terveysturva
Yrityksen sairauskuluvakuutuksella varmistat henkilöstöllesi laadukkaan hoidon ja lyhennät sairauspoissaoloja.
Kuvassa kaksi henkilöä juo kahvia ja pohtii aihetta kasvuyrittäjän vakuutukset
Kasvuyrittäjän vakuutukset
Harkitsetko yritystoiminnan laajentamista? Lue, mitkä ovat kasvuyrittäjän tärkeimpiä vakuutuksia.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.