Yrityksen sijoitukset
Usein kysytyt kysymykset
Voiko yritys sijoittaa, jos sen kotipaikka ei ole Suomessa?
Miten seuraan yrityksen säästöjä ja sijoituksia?
Miten voin lunastaa eli myydä yrityksen omistamia rahastoja?
Miten sijoitan yrityksen varoja?
Miten siirrän arvo-osuustilin OP:lle?
Mistä saan apua ja tukea sijoituspäätöksiin?
Mitä varainhoitopalveluita yritykselle on tarjolla?
Voiko metsäyhtymä säästää ja sijoittaa?
Milloin yritys tarvitsee valuuttatiliä?
Mihin voin sijoittaa yritysasiakkaana?
Miten aloitan osakekaupankäynnin op.fi-palvelussa?
Miten teen muutoksia rahastosäästösopimukseeni?
Miten yrityksen säästöt ja sijoitukset vaikuttavat verotukseen?
Miten yrityksen saamia osinkoja verotetaan?
Mitä raportteja yrityksen säästöistä ja sijoituksista muodostuu?
Miten saan säästämisen ja sijoittamisen raportit näkyviin op.fi-palveluun?
Mitä raportteja yrityksen vakuutussäästöistä muodostuu?
Voiko yritys sijoittaa, jos sen kotipaikka ei ole Suomessa?
Kyllä, mutta 31.10.2024 alkaen ilman yrityksen ja yrityksen edustajan vakituista osoitetta Suomessa yritys ei voi tehdä uusia sijoituksia tai avata uusia sijoituspalveluita digipalveluissamme. Tämä johtuu siitä, että OP:lla on toimilupa tarjota sijoituspalveluita Suomessa. Ilmoita yrityksen vakituinen osoite Patentti- ja rekisterihallituksen kaupparekisteriin. Ilmoita se myös meille, sillä yrityksen osoitetietoja emme saa automaattisesti. Henkilön Suomessa asumisen määrittelee väestötietojärjestelmään merkitty vakituinen osoite. Pankki saa henkilön osoitetiedot automaattisesti Digi- ja väestötietovirastolta. Jos yrityksellä eikä sen edustajalla ole vakituista osoitetta Suomessa Yritys ei voi Yritys voi kuitenkin Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos yrityksesi osoitetiedot eivät ole ajan tasalla. Onko yrityksesi tai yrityksen sijoituksista vastaavan henkilön vakituinen osoite ulkomailla?
Miten seuraan yrityksen säästöjä ja sijoituksia?
Voit seurata yrityksen säästöjä ja sijoituksia helposti OP:n mobiilisovelluksessa sekä op.fi-palvelusta. Varmista, että sinulla on riittävät käyttöoikeudet. Käyttöoikeuksien lisäämistä varten toimita muutoksesta päätöspöytäkirja meille. Tämän jälkeen lisäämme käyttöoikeudet tarvittavilla henkilöille.
Miten voin lunastaa eli myydä yrityksen omistamia rahastoja?
Rahastojen lunastus onnistuu OP:n mobiilisovelluksessa tai op.fi-palvelussa. Näin myyt rahaston op.fi-palvelussa: Näin myyt rahaston OP:n mobiilisovelluksessa: Mikäli rahaston lunastus ei onnistu, voit tehdä lunastuksen soittamalla asiakaspalveluun.
Miten sijoitan yrityksen varoja?
Voit tehdä ja seurata sijoituksia helposti OP:n mobiilisovelluksessa ja op.fi-palvelussa. Varmista, että sinulle on myönnetty riittävät käyttöoikeudet. Osakesijoittamiseen tarvitset arvo-osuustilin, arvopaperisäilytyksen, pankkitilin sekä OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen. Osakeyhtiö tarvitsee hallituksen pöytäkirjan sopimuksen allekirjoittamista varten. Jos yritykselläsi ei vielä ole OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimusta, ota yhteyttä lähimpään osuuspankkiisi. Jos yritykselläsi on suunnitelmissa sijoittaa osakkeisiin, ETF:iiin, joukkolainoihin ja strukturoituihin sijoitustuotteisiin tarvitset myös LEI-tunnuksen. Tunnuksen voit tilata Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta.
Miten siirrän arvo-osuustilin OP:lle?
Voit siirtää arvo-osuustilin toisesta pankista meille ottamalla meihin yhteyttä. Tämän jälkeen pyydä nykyiseltä osakevälittäjältäsi osakkeiden hankintahinnat ennen siirtoa ja toimita ne omaan osuuspankkiisi, niin päivitämme ne järjestelmäämme. Säilytyksen siirrossa kaupankäyntiin säilytyksessä olevilla arvopapereilla tulee viiden arkipäivän katko.
Mistä saan apua ja tukea sijoituspäätöksiin?
Saat asiantuntijoiltamme kaiken avun yrityksesi varojen sijoittamiseen ja voit keskittyä rauhassa liiketoimintasi kehittämiseen.
Mitä varainhoitopalveluita yritykselle on tarjolla?
OP Private tarjoaa kokonaisvaltaista varainhoitoa yrityksille Suomen laajimman ja täysin kotimaisen Private Banking -verkoston kautta. Yrityksesi saa käyttöönsä kaikki palvelut saman katon alta – varainhoidon sekä pankki- ja vakuutusasiat. Henkilökohtainen varainhoitaja huolehtii yrityksesi varallisuudesta kokonaisvaltaisesti tai tarjoaa yrityksellesi asiantuntija-apua sijoituspäätösten tekemiseen.
Voiko metsäyhtymä säästää ja sijoittaa?
Milloin yritys tarvitsee valuuttatiliä?
Kun yrityksesi käy ulkomaankauppaa muulla kuin eurovaluutalla, kannattaa avata valuuttatili. Tilille voi ohjata ulkomailta saapuvat valuuttamääräiset suoritukset ja siltä voi maksaa suuretkin valuuttamääräiset maksut. Yrityksen tulee varata aika pankista valuuttatilin avaamiseksi. Ole yhteydessä lähimpään Osuuspankin konttoriin ajanvarausta varten. Varauksen voit tehdä soittamalla tai lähettämällä viestin verkkosivujen kautta. Mikäli olet jo Osuuspankin asiakas, voit olla yhteydessä suoraan yhteyshenkilöösi.
Mihin voin sijoittaa yritysasiakkaana?
Voit sijoittaa rahastoihin, osakkeisiin, strukturoituihin sijoitustuotteisiin, kiinteistöihin, joukkolainoihin, johdannaisiin sekä vakuutussäästämisen tuotteisiin. Lisäksi voit ottaa käyttöösi Sijoituspohjaisen kassanhallinnan, jolla ohjaat automaattisesti yrityksesi ylimääräiset varat paremman tuoton piiriin. Lue lisää yrityksen sijoitusvaihtoehdoista: Strukturoiduista sijoitustuotteista
Miten aloitan osakekaupankäynnin op.fi-palvelussa?
Voit aloittaa osakekaupankäynnin jättämällä yhteydenottopyynnön. Tämän jälkeen olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Osakesijoittamisen aloittamiseen tarvitset arvo-osuustilin, OP:n tunnukset, OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen sekä pankkitilin. Voit käydä kauppaa op.fi-palvelussa kotimaisilla ja ulkomaisilla osakkeilla. Tutustu lisää osakesijoittamiseen ja jätä yhteydenottopyyntö täältä
Miten teen muutoksia rahastosäästösopimukseeni?
Voit muuttaa säännöllistä rahastosäästösopimustasi helposti op.fi-palvelussa. Muokkaa säästösummaa, eräpäivää, veloitustiliä sekä veloituksen toistuvuutta. Voit halutessasi myös tauottaa tai lopettaa säästösopimuksen kokonaan. Tee muutoksia rahastosäästösopimukseen
Miten yrityksen säästöt ja sijoitukset vaikuttavat verotukseen?
Tutustu verottajan ohjeisiin koskien yrityksen sijoittamista ja sijoitusten verotusta. Löydät ne vero.fi-sivuilta. Tutustu pääomasijoitustoimintaa harjoittavan osakeyhtiön verotukseen
Miten yrityksen saamia osinkoja verotetaan?
Tutustu verottajan ohjeisiin koskien yrityksen sijoittamista ja sijoitusten verotusta. Löydät ne vero.fi-sivuilta.
Mitä raportteja yrityksen säästöistä ja sijoituksista muodostuu?
Jos yrityksellä on säilytys eli arvo-osuustili, muodostuu asiakkaalle Omaisuusluettelo vähintään neljä kertaa vuodessa. Tämän yritys eli yritysasiakkaan edustaja saa nähtäville op.fi-palveluun Arvopaperisäilytysnäkymälle tai postitse. Vuodenvaihteen jälkeen yrityksille, joilla on säilytys eli arvo-osuustili lähetetään omaisuudenhoidon raportit 31.12. tilanteesta op.fi-palveluun Arvopaperisäilytysnäkymälle tai postitse. Jos yrityksellä on rahasto-omistuksia, muodostuu asiakkaalle Omistukset -raportti minimissään neljä kertaa vuodessa. Tämän yritys eli yritysasiakkaan edustaja saa nähtäville op.fi-palvelun arkistoon tai postitse. Yrityksille muodostuu seuraavat raportit sen mukaisesti, mitä palveluita on tai on ollut käytössä ja onko menneen kalenterivuoden aikana ollut tapahtumia, jotka muodostuvat raporteille: Rahastojen osalta OP-Rahastoyhtiö toimittaa 31.12. tilanteesta OP-Rahastojen vuodenvaihteen raportit: Luovutusvoitot/-tappiot ja Tuotto-osuudet-raportit muodostuvat, kun asiakkaalla on näihin raportteihin kuuluvia tapahtumia.
Miten saan säästämisen ja sijoittamisen raportit näkyviin op.fi-palveluun?
Jotta yrityksen edustaja saa op.fi-palvelun Arvopaperisäilytysnäkymälle muodostuvat raportit näkyville, tulee hänellä olla yrityksen säilytykseen käyttöoikeus tai tiedonsaantioikeus sekä yrityksen digitaalisella sopimuksella Arvopaperisäilytys ja osaketoimeksiantojen seurantaoikeus. Jotta saat rahastoyhtiön raportit näkyviin, tulee yrityksen edustajalla olla yrityksen digitaalisella sopimuksella rahastotoimeksiantojen teko-oikeus.
Mitä raportteja yrityksen vakuutussäästöistä muodostuu?
Vakuutussäästämisen vakuutustiliotteet lähetetään asiakkaille kerran vuodessa vakuutuksen vuosipäivän jälkeen. Lisäksi tammikuun aikana lähetetään edellisen vuoden vakuutustiliotteet yrityksen ottamista säästö- ja sijoitusvakuutuksista sekä kapitalisaatio- sijoitussopimuksista. Mikäli asiakas on valinnut käyttöönsä sähköisen vakuutuspostin, näkee hän vuositulosteet op.fi-palvelun arkistosta. Jotta saat vakuutussäästämisen asiakirjat näkyviin, tulee yrityksen edustajalla olla yrityksen digitaalisella sopimuksella vapaaehtoisten eläkevakuutusten katselu- ja ylläpito-oikeus sekä sijoitusvakuutusten ja -sopimusten katselu ja ylläpito-oikeus.