Kuusi osuuspankkia yhdistyy – OP Sataharju aloittaa ensi keväänä

OP Ala-Satakunnan, OP Euran, OP Harjuseudun, OP Lapin, OP Nakkila-Luvian ja OP Yläneen yhdistymisen myötä syntyvä OP Sataharju aloittaa toimintansa 1.4.2025. Se palvelee asiakkaita kymmenessä konttorissa ja monipuolisesti digitaalisissa kanavissa.

Yhdistymisestä päätettiin 25.9.2024 OP Ala-Satakunnan, OP Lapin ja OP Yläneen osuuskunnan kokouksissa sekä OP Euran, OP Harjuseudun ja OP Nakkila-Luvian edustajiston kokouksissa. OP Sataharjun syntyminen varmistaa asiakkaille vahvan paikallisen pankin ja sen hyvät palvelut myös tuleville vuosille.

Näiden kuuden pankin yhdistyminen muodostaa maaseutumaiselle toimialueelle luontevan ja yhtenäisen uuden pankin. Asiakkaiden käytössä on nykyinen kymmenen konttorin verkosto, jossa palvelevat tutut pankkilaiset. Asiakaspalveluun voidaan käyttää jatkossa enemmän aikaa, kun hallinto- ja sääntelyvaateet tehdään kuuden sijasta yhteen kertaan. Lisäksi pankin palvelut monipuolistuvat ja henkilöstön erikoistuminen vahvistaa osaamista muun muassa yritys- ja varallisuudenhoitopalveluissa. 

OP Sataharju pystyy tukemaan toimialueen elinvoiman kehittämistä entistä paremmin. Voimien yhdistäminen parantaa merkittävästi uuden pankin kykyä palvella ja rahoittaa isompiakin yritys- ja yhteisöasiakkaita. 

Yhdistymisellä ei ole vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuvat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, maksukorttinsa ja verkkopalvelunsa toimivat kuten tähänkin asti.