Asuntomarkkinasta positiivista: OP Länsi-Suomessa asuntolainoja myönnettiin kesäkuukausina 18 % viime vuotta enemmän - OP Koti Länsi-Suomessa kauppamäärät palanneet koronaa edeltävälle tasolle

Asuntokaupassa on havaittavissa pientä piristymistä, mikä näkyy OP Länsi-Suomen myönnettyjen asuntolainojen määrässä. Myös asuntolainahakemuksia tulee OP Länsi-Suomeen tällä hetkellä hyvin. Heinä-syyskuussa hakemuksia tulikin 10 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän.

– Useamman plusmerkkisen kuukauden jälkeen uskallamme nyt sanoa, että asuntomarkkinoilla on positiivisempaa virettä Satakunnassa. Ohjauskorkojen laskeminen ja sen myötä viitekorkojen lasku on nyt tekijä, joka vaikuttaa myönteisesti asuntomarkkinassa, OP Länsi-Suomen henkilöasiakasrahoituksesta vastaava pankinjohtaja Satu Lehtinen sanoo.

Asuntojen hinnat eivät vielä ole nousseet OP Länsi-Suomen alueella
– Porissa ja Raumalla erityisesti kerrostalojen keskineliöhinnat ovat laskeneet viimeisen kahden vuoden aikana. Erityisesti kaksioiden ja yksiöiden hinnat ovat OP Länsi-Suomen alueella vielä aiempaa hintatasoa alempia, varsinkin tarkastellessa keskusta-alueen hintatasoa. Uskomme hintatason laskun pysähtyneen ja nyt on tarjolla hyvä määrä asuntokohteita, erityisesti keskusta-alueilla, Lehtinen sanoo.

Kolmannes asuntolainahakemuksista tulee 26-35 -vuotiaiden ikäryhmästä. Toiseksi suurin ikäryhmä ovat 36-45 -vuotiaat asiakkaat, joiden osuus on noin 26 %. Yhdessä nämä kaksi ikäryhmää edustavatkin lähes 60 % asuntolainahakijoista. 

OP Koti Länsi-Suomen osalta viimeiset kuukaudet ovat myös näyttäneet lupaavalta. Erityisesti hyväkuntoiset perheasunnot ovat olleet kiinnostuksen kohteina. Toisaalta myös edulliset kohteet ovat löytäneet ostajia.
– Iloitsemme siitä, että olemme palanneet koronavuosia edeltäneeseen ”vanhaan normaaliin kauppatasoon” ja nyt korkojen lasku hyödyttää asuntomarkkinaa, OP Koti Länsi-Suomen toimitusjohtaja Jani Raukko sanoo.

Lisätiedot medialle:
OP Länsi Suomi Satu Lehtinen, 044 714 1410
OP Koti Länsi-Suomi Jani Raukko, 044 714 1426