Rahaston tavoitteena on tehdä kestäviä sijoituksia. Rahaston varat sijoitetaan sektoreille, joilla on merkittävää positiivista vaikutusta kestävään sosiaaliseen hyvinvointiin. Rahaston sijoituskohteena olevat yritykset kehittävät esimerkiksi terveys- ja hyvinvointipalveluita, ratkaisuja liittyen koulutus-, rahoitus- ja digitaalisten palveluiden saatavuuteen, kiertotaloutta, kestäviä liikenne- ja infrastruktuuriratkaisuja, asuntojen saatavuutta tai terveellisempää ruokavaliota ja kestävää maataloutta. Rahaston kestävien sijoitustavoitteiden mukaisiin yhtiöihin lukeutuvat myös sellaiset yritykset, jotka työnantajaroolissaan ovat esimerkillisiä valituissa sosiaalisissa kysymyksissä, esimerkiksi ovat globaalissa vertailussa parhaita työnantajina, ja läpäisevät muilta osin OP:n kestävän sijoituksen analyysin.
Kestäväksi sijoitukseksi katsotaan sellaiset sijoituskohteet, joiden liiketoiminta edistää yhtä tai useampaa YK:n Kestävän Kehityksen Tavoitetta (SDG), aiheuttamatta haittaa muille kestävyystekijöille tai tavoitteille. Kestävän sijoituksen määrittely tehdään OP Varainhoidon analyysimallilla, joka hyödyntää mm. ulkopuolisten palveluntarjoajien SDG- sekä EU Taksonomianmukaisuus- ja ns. vihreän liikevaihdon tietoja. OP Varainhoidon analyysimallia täydennetään myös manuaalisella analyysillä, jolla identifioidaan yhtiöiden "best-in-class" sosiaalinen vaikuttavuus.
Haitalliset kestävyysvaikutukset (PAI) analysoidaan säännöllisesti läpivalaisemalla sijoitukset PAI-mittareiden osalta. Mikäli läpivalaisussa tunnistetaan kohdeyhtiöitä, joiden haitalliset kestävyysvaikutukset ovat huomattavia suhteessa kohdeyhtiön verrokkeihin, ja kyseinen PAI-mittari todetaan kohdeyhtiölle olennaiseksi, otetaan kohdeyhtiö tarkempaan seurantaan, ja tarvittaessa poissuljetaan tai aloitetaan vaikuttamisprosessi.
OP Varainhoito hyödyntää useita eri tietolähteitä eri palveluntarjoajilta. Ensisijaisia tietolähteitä ovat MSCI ESG Research ja S&P Trucost, jotka tarjoavat tietoa muun muassa kohdeyhtiöiden kestävyysriskeistä, haitallisten liiketoimintojen osuuksista, ilmastoriskeistä ja –mahdollisuuksista, sekä siitä kuinka kohdeyhtiöiden liiketoiminta on linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa. Palveluntarjoajat hyödyntävät sekä yhtiöiden raportoimaa tietoa, että arvioitua tietoa, joka pohjautuu kunkin palveluntarjoajan kehittämään arviointimalliin.
Rahaston vastuullisuusanalyysin voi lukea rahaston kuukausikatsauksesta.